Dávám pozor! Žák musel opsat větu padesátkrát, škola sklidila kritiku

19. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Twitter

Kde to žijeme? Před padesáti lety? I takových reakcí se na sociálních sítí dočkal příspěvek, který zveřejnila teta žáčka, který dostal ve škole k opsání 50 vět.

Karin Marques pracuje jako učitelka a fotografii tradičního trestu zveřejnila na Twitteru.

„Tento trest není z roku 1957, ale z dubna 2018. UP vznikla právě proto, aby tyto zločiny na dětech už nebyly,” objevilo se u fotky.

Možná právě tento komentář si vysloužil od mnohých nesouhlas. Ačkoliv si dosud správci profilu Učitelské komory mysleli, že se tresty tohoto typu nepoužívají, jistí uživatelé dali najevo, že jsou takové postihy zcela v pořádku.

“My za trest taky opisovali, třídní v 6. nás fackovala a třídní v 8. nás sprchoval v umyvadle. Dodnes na ně rádi vzpomínáme, protože víme, že byli spravedliví a my si to zasloužili. Byli to osobnosti a měli náš respekt. Vy ho mít nemůžete,” uvedl jeden z komentujících na Twitteru.

„Původně jsme si mysleli, že se tyto tresty již nedávají, ale po zveřejnění fotografie jsme zjistili, že to neobvyklé není. K podobným selháním učitele dochází podle nás z bezradnosti konkrétního učitele v situaci, ze které nevidí žádné jiné východisko,“ vyjádřila se k situaci předsedkyně Učitelské platfromy Petra Mazancová pro iDNES.cz.

Našli se i tací, kteří s Učitelskou  platformou souhlasili. “Problém je, že to nezabírá. Školních řádů jsme přepsali, že by na to padl les papíru, ani fonty z toho nemám lepší,” uvedl jeden z komentujících.

Zprávy - další články

Doporučujeme