Dejte si v práci pauzu na sex, navrhuje radní. Přestávku by zaměstnancům proplatil

25. února 2017·Zprávy·Redakce

Co patří mezi benefity, které vám poskytuje váš zaměstnavatel? Dostáváte například stravenky, máte týden dovolené navíc nebo kávu na pracovišti zdarma? A co třeba pauza na intimní chvilku? Ti, co žijí a pracují ve Švédsku, se jí možná brzy dočkají.

Placená hodinová přestávka na odskočení si za manželkou či manželem? Ano, možná už brzy! Radní města Övertorneå ji totiž navrhl. Jmenuje se Per-Erik Muskos a s největší pravděpodobností aspiruje na nejoblíbenějšího radního vůbec. Sepsal návrh a je přesvědčený prosadit ho do zákoníku práce, uvádí web New York Times.

Co odvážného radního k takovému rozhodnutí motivovalo? Fakt, že sex je zdravá aktivita. A také to, že na sebe manželské páry nemají dost času díky vytíženosti během dne a domácím pracem. Večer jsou už navíc unavení a musí se věnovat dětem – tak proč si neodskočit během dne a vrátit se do práce s lepší náladou? A navíc – tato tzv. sex pauza by spadala do kategorie: placené volno.

Muskos zatím cítí ve svém návrhu jedinou pochybnost – zda ji budou pracovníci využívat k těm účelům, k jakým ji plánuje zřídit. Jestli ale půjdou zaměstnanci raději na kávu než domů, to je spíše otázka pro jejich rodinného psychologa.

Zprávy - další články

Doporučujeme