Den offline má upozorňovat na závislost lidí na internetu

29. září 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Upozornit na vzrůstající závislost lidí na sociálních sítích a internetu chce Den offline. Od webu se odstřihnou někteří youtubeři, umělci, celebrity i byznysmeni. Akci podle organizátorů z webového magazínu Flowee.cz podporují také některé nadnárodní i české firmy z oboru informačních technologií, neziskové organizace a veřejné instituce včetně škol.

Podle organizátorů je smyslem akce ukázat, že moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Svět online i offline je možné využívat harmonicky, uvedli. “Digitální detox je přirozenou protiváhou k všudypřítomným sociálním sítím a internetu. Chceme, abyste nám pomohli ukázat, jak na to,” vyzvali zájemce, kteří se mohou vzdát aktivit na internetu na 24 hodin.

K účasti se přihlásili třeba herci Alena Mihulová a Tomáš Hanák, zpěvačky Ewa Farna a Ilona Csáková, youtuber Kovy nebo eurokomisařka Věra Jourová, která se v Bruselu zabývá i problematikou sociálních sítí. “Moderní technologie jsou úžasná věc, ale skrz ně se člověk nemůže s druhým setkat,” uvedl biskup Václav Malý, který se také zapojí.

View this post on Instagram

Herečka Patricie Solaříková se dne bez sociálních sítí a internetu rozhodně nebojí. I Patricie se 29. září odpojí od všech sociálních sítí. “Připojuji se ke Dni offline, protože si myslím, že je fajn dát si aspoň jeden den pauzu od všech sociálních sítí a internetu vůbec. Tak to pojďte zkusit se mnou!” ————————————————— #denoffline #denofflinesflowee #offline #dayoff #nosocialmedia #nointernet #bezinternetu #29 #zari #todame #vsichni #spolecne #together #digital #detox #digitalnidetox #projekt #flowee #floweecz #herecka #actress #patriciesolarikova @patriciesolarikova

A post shared by Flowee (@floweecz) on

Zúčastní se také třeba nastupující prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáš Prouza, ředitel Unie vydavatelů Václav Mach nebo zakladatel Slevomatu a internetového prodejce potravin Rohlík.cz Tomáš Čupr. Internetu se na dnešní den vzdají také někteří politici.

Lidé se mohou k účasti přihlásit tak, že na papír napíšou #denoffline, s nápisem se vyfotí a snímek zveřejní na instagramu, facebooku nebo twitteru. Fotografii také mohou poslat organizátorům, kteří ji umístí na web akce.

Zprávy - další články

Doporučujeme