Desítky dětí ze školy v přírodě odvezli do nemocnic! Měly zažívací potíže

7. dubna 2016·Zprávy·Redakce

Desítky dětí se zdravotními potížemi převezli záchranáři ze školy v přírodě v Žihli na severním Plzeňsku v noci na dnešek do několika nemocnic. Děti měly zažívací potíže. Nikdo by ale neměl být v ohrožení života.

“Do současné doby jsme převezli do nemocnic 56 dětí a v současné době už lékaři na místě zkontrolovali všechny děti a vypadá to, že by se nám posádky mohly vrátit na základnu,” řekla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Sanitky odvezly děti do nemocnic v Plzni, Rokycanech, Žatci, Karlových Varech, Hořovicích a v Mostu.

Ve škole v přírodě bylo kolem 200 dětí. Děti si stěžovaly na bolesti břicha, zvracely a měly průjem. Zatím není jasné, co hromadnou nevolnost způsobilo. Do rekreačního zařízení Na Sklárně nedaleko Žihle vyjeli záchranáři asi půl hodiny po půlnoci. Na místo vyjely tři sanitky záchranářů i auta zdravotnické dopravní služby. V rekreačním zařízení ale lékaři zjistili, že zdravotní potíže má víc dětí, takže požádali o pomoc hasiče. Ti poslali na místo svůj autobus. 

Policejní mluvčí Jan Koželuh potvrdil, že policie se případem zabývá. Vzhledem k věku dětí podle něj nebude poskytovat další informace. Na místo vyjeli také hygienici.

Zprávy - další články

Doporučujeme