Deváťáci budou moct do škol na konzultace od 11. května

30. dubna 2020·Zprávy·Karolína Stránská

Ilustrační foto (Zdroj: ČTK)

Deváťáci se budou od 11. května moct vrátit do škol kvůli přípravě na přijímací zkoušky. Bude to dobrovolné a scházet se žáci budou moct na konzultacích do 15 osob. Rozhodla o tom vláda při jednání o další vlně rozvolňování podmínek chování v epidemii. Podmínky návratu do škol v době epidemie koronaviru pro poslední ročníky základních škol tak budou podobné jako v případě závěrečných ročníků středních škol, které se připravují k maturitám a závěrečným zkouškám.

K 11. květnu bude obnovena také činnost zájmových kroužků mládeže, a to v počtu do 15 osob. Do provozu se vrátí i školské poradny. Ve stejný den bude možná i osobní přítomnost dětí na výuce v Základních uměleckých školách a jazykových školách ve skupinách do 15 osob.

K přijímacím zkouškám na maturitní obory se podle statistik Cermatu přihlásilo přibližně 95.000 dětí, z toho zhruba 70.000 z devátých tříd na čtyřleté obory. Na osmiletá gymnázia, na které se dělají přijímací zkoušky z pátých tříd, je zájemců přibližně 19.400 a na šestiletá gymnázia ze sedmých tříd základních škol asi 5600.

Zprávy - další články

Doporučujeme