Dítě viselo z balkónu v desátém patře. Policista ani na vteřinu neváhal a stal se hrdinou

2. října 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velké štěstí mělo dítě, které minulý týden viselo z balkónu z desátého patra v čínském městě Chang-čou. Policista, který byl na místo přivolán ani na vteřinu neváhal a sešplhal z balkónu v jedenáctém patře, aby dívenku zachránil. Ta vyvázla bez zranění. Informoval o tom server Daily Mail.

Podle zahraničních médií se dívka na balkón dostala, když matka šla se svým druhým dítětem do školy. Nechala dceru doma samotnou přibližně 15 minut. Mezitím se holčičce podařilo vylézt na balkón. Naštěstí si toho všimli kolemjdoucí, kteří okamžitě zavolali na tísňovou linku.

Matku o incidentu informoval okamžitě soused. Když matka došla ke dveřím, zjistila, že jsou dveře zamčené z druhé strany. Nemohla se do bytu dostat. Záchranáři se obávali, že rozbití dvěří bude trvat dlouho, a tak se rozhodli slézt pro dítě z balkónu o patro výš.

Policista Tang Wen-ťie se na záchranou akci vydal z balkónu nad desátým patrem, kde čtyřletá holčička visela a dlouhé minuty se držela za okraj. On sám byl jištěný lanem a během chvilky se mu podařilo dítě dostat do bezpečí.

Zprávy - další články

Doporučujeme