Do Česka se o víkendu vrátí pořádná zima, většinu země zasype čerstvý sníh

1. února 2018·Zprávy·Redakce

Ilustrační foto.

Ačkoli počasí v posledních několika dnech naznačovalo, že pomalu přichází jaro a příroda se začala probouzet, víkend nás přesvědčí o opaku. V pátek se začne ochlazovat a sněžit i v nižších polohách. O víkendu bude sněžit na většině území. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

“Přes naše území bude ve čtvrtek postupovat k východu studená fronta. Za ní k nám začne po zadní straně brázdy nízkého tlaku, která bude v dalších dnech postupovat přes střední Evropu zvolna k východu,
proudit chladnější vzduch od severozápadu,” uvádí ČHMÚ.

V pátek bude oblačno až zataženo, ojediněle sněhové přeháňky, na východě sněžení, v polohách pod 400 m i smíšené. Během dne od západu ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C.
Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, uvádí v týdenní předpovědi ČHMÚ.

V sobotu bude oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno, na většině území sněhové přeháňky, na horách občasné sněžení. Na jihu Moravy během dne i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní
teploty 0 až 4 °C.

V závěru týdne bude oblačno až zataženo, přechodně místy polojasno, na většině území sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C.

Zprávy - další články

Doporučujeme