Do kolínského babyboxu odložil někdo dalšího chlapečka. Dostal jméno Cyril

7. září 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Na začátku týdne někdo do kolínského babyboxu odložil chlapečka. Ten dostal jméno Cyril. Letos to je již  jedenácté miminko, které bylo do této speciální schránky odloženo. Informoval o tom zakladatel babyboxů Ludvík Hess.

Chlapečka někdo do babyboxu odložil jen v plence a ručníku. Podle zdravotní sestry Marcely Krumichové, která ho ze schránky vyzvedávala, měřil 50 centimetrů a vážil 3,5 kilogramů. Na první pohled byl zcela v pořadku.

K Cyrilovi se hodí zcela jistě příjmení Svoboda. Sedminásobný ministr je velkým protagonistou babyboxů a ke každému novému děťátku mi posílá gratrulaci. Věřte, že jsem jinak zcela apolitický,” uvedl Hess a poukázal tak na někdejšího ministra zahraničí, pro místní rozvoj a vnitra Cyrila Svobodu (KDU-ČSL). V kolínském babyboxu je to za 13 let již čtvrté odložené miminko, z toho letos tam někdo dal už dva kluky.

Chlapečkovi tak babybox zachránil život a má naději na lepší budoucnost. Jakmile do něj dítě někdo vloží, zapne se vyhřívání, ventilace a po chvíli alarm, který upozorní zdravotníky. Dokonce jsou schránky umístěny tak, aby se lidé nebáli, že je při odkládání děťátka někdo překvapí.

Zprávy - další články

Doporučujeme