Do třetice všeho dobrého či zlého? Hrad uvažuje o spolupráci s Romanem Prymulou

25. února 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Roman Prymula (Foto: ČTK)

Znáte to známé přísloví?  "Vyhodíš ho dveřmi a on přijde oknem!"  To by šlo aktuálně uplatnit na bývalého ministra zdravotnictví a poradce premiéra Romana Prymulu, který se podle informací deníku Blesk chystá vrátit znovu na scénu. O úzké spolupráci s ním tentokrát uvažuje prezident Miloš Zeman.

Pan prezident uvažuje o tom, že by nějakou formu spolupráce s panem profesorem Prymulou navázal, sdělil deníku Blesk mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zatím není jasné, jak by spolupráce vypadala. Pravděpodobně by ale epidemiolog Zemanovi radil v oblasti epidemie koronaviru. Bohužel Roman Prymula se dosud k tomu nevyjádřil.

Nejprve obsadil místo rezignujícího ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Dlouho se v něm ale neohřál a po tajné schůzce v restauraci na Vyšehradě, v době nouzového stavu, musel rezort opustit. Ve vládě ale zůstal jako poradce premiéra Andreje Babiše (ANO). Před týdnem se ale epidemiolog zúčastnil fotbalového utkání pražské Slavie a tak musel tuto pozici opustit.

Zda nastoupí do funkce poradce prezidenta není ještě jasné. Podle informací deníku Blesk se minulý týden nechal Prymula slyšet, že se už do veřejných funkcí nevrátí.


Zprávy - další články

Doporučujeme