Dobré zprávy z Velké Británie. Královna se cítí lépe a těší se na společné Vánoce s rodinou

30. listopadu 2021·Zprávy·Barbora Turková

Alžběta II. (Foto: ČTK)

Deník The Daily Mail uvedl informaci, že podle zdrojů z Buckinghamského paláce se po menších zdravotních problémech cítí královna Alžběta II. mnohem lépe. Bude tak moc strávit Vánoce s celou rodinou v Sandringhamu. Otázka je, zda dorazí i Harry.

Královna Alžběta II. informovala svou rodinu, že už je jí lépe a těší se, že společně oslaví Vánoce v jejím milovaném Sandringhamu. Královna v posledních dnech zrušila několik veřejných vystoupení a celý svět se obával, jak to s královnou bude dál. Poprvé za 22 let nebyla přítomna ani na slavnosti ke Dni veteránů. Kvůli nespecifikovaným problémům navíc strávila noc v nemocnici.

Lékaři jí pak doporučili klid na lůžku a odpočinek. Královna sice pár dní pracovala, ale pak se rozhodla odpočívat. A to jí zřejmě pomohlo, protože nyní se už prý cítí mnohem lépe a všechno je v pořádku. Potvrdil to i premiér Boris Johnson, který se s ní před několika dny potkal ve Windsoru.

Královnu už žádné potíže netrápí a podle listu Mirror plánuje odcestovat 17. prosince na své panství v Nortfolku. Nepojede tradičně vlakem z Londýna do Kings Lynnu, ale místo toho zhruba padesát minut vrtulníkem z Windsoru. Mezi pozvanými nechybí princ Charles s Camillou, William s Kate a jejich tři děti.

Pozvánku dostal také princ Edward, princezna Anna a dcery prince Andrewa, princezny Beatrice a Eugenie s rodinami. Harry s Meghan a jejich dětmi ale zřejmě nedorazí. Půjde o první vánoční svátky, které královna stráví bez svého manžela, prince Phillipa (†99), který zemřel letos v dubnu.

Navíc to bude po delší době, kdy se bude moci potkat širší rodina v hojnějším počtu.„Jako u spousty jiných rodin je to poprvé, co se Její výsost může setkat i se členy rozšířené rodiny poté, co byli tak dlouho drženi od sebe kvůli koronavirové pandemii,“ uvedl zdroj z paláce.

Zprávy - další články

Doporučujeme