Dobrovolníci zachránili hluchou fenku kokršpaněla z králičí nory

12. ledna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Fenka Dizzy (Zdroj: Reprofoto ITV.com)

Fenka Dizzy má za sebou krušné chvíle. Při procházce se svému páničkovi zběhla a zasekla se v králičí noře. Hluchou fenku kokršpaněla se nakonec podařilo zachránit díky pohotové pomoci sousedů a dobrovolníků. Po třiceti hodinách hrůzy je Dizzy již v teple domova. Informoval o tom server Novinky.cz.

Duncan Flowers (54) šel v neděli odpoledne na procházku se svou fenkou Dizzy. “Byli jsme na cestě domů, když se Dizzy rozběhla do křoví a zmizela,” popsal podle Novinky.cz Flowers. Celé odpoledne pak fenku hledal, ale bez úspěchu.

Následně jeho prosbu i pomoc vyslyšeli známí a sousedi a tak se rozhodli, že mu pomůžou s hledáním. Fenku hledalo sedmdesát dobrovolníků až do pozdních večerních hodin. Bohužel ji nikdo nenašel.

Druhý den zdrcený Flowers šel hledat Dizzy znovu. Po cestě objevil králičí noru a vzápětí mu došlo, kde pes je. Zavolal svému příteli, který vlastní bagr, aby mu přijel na pomoc. “Začali jsme kopat. Ani jsme nevěděli jistě, že tam je, ale já měl prostě takové tušení,” popisuje Duncan.

Za dvě hodiny odkryli šest metrů nory. “Objevila se náhle zničehonic, byl to zázrak,” dodal s úsměvem majitel fenky. Dizzy následně zabalil do deky a odnesl do tepla. “Po příchodu domů okamžitě zamířila ke žrádlu a vodě. Je skvělé ji mít zase doma,” doplnil podle Novinek Flowers.

Zprávy - další články

Doporučujeme