Donatelo Versace Stojka v tom není sám. 10 nejšílenějších jmen, která dostaly české děti

8. května 2017·Zprávy·Redakce

V Ústí se narodil chlapeček, kterému rodiče dali netradiční jméno Donatelo Versace Stojka. Maminka Sandra se inspirovala kresleným seriálem, sochařem i návrhářem. Velmi netradiční jméno novorozence vzbudilo ohlas na sociálních sítích, chlapec v tom ale není sám. Podívejte se na nejbláznivější jména, která dostaly české děti.

Rodiče se dětem umí někdy pořádně “pomstít”, pokud jde o výběr křestního jména. Ačkoli se většina lidí drží při zemi, čas od času se objeví rodiče, kteří chtějí experimentovat nebo se inspirují v exotické zemi, což ve spojení s ryze českým příjmením působí značně komicky. Třeba v 90. letech, když se v Česku rozmohla obliba telenovel, se narodilo šest Esmerald, šedesát Nikit, sto čtrnáct Pamel nebo deset Ornell.

Některá jména budí pozornost, jiná posměch, s některými mají problém co se vyslovování týče děti ve školkách nebo i samotní jejich nositelé. A co teprve matrikářky, které mají jméno zapsat?! Pro všechna tato jména ovšem platí, že musí být pravopisná a musí oficiálně existovat. Pokud tedy rodiče mermomocí stojí o exotické jméno pro svého potomka, musí zažádat o znalecký posudek a matrikářky pak pátrají, jestli je jméno někde zapsané v matrice. V případě, že ne, je zamítnuto.

I některá z těchto jmen byla nakonec zamítnuta.

#1 Vinetue Chlupatý (takové jméno dostal novorozenec před několika desítkami let v jihlavské porodnici)

#2 Pětiletka Koniprdová (v Jihlavě se v 50. letech minulého století narodila Pětiletka)

#3 Sergej Omrd (novorozenec z Jihlavy)

#4 Jakomo (2015, Ostrava)

#5 Emporio King (2015, Ostrava)

#6 Análie (2015, Ostrava, jméno na matrice neprošlo)

#7 Investice (2015, Ostrava, jméno na matrice neprošlo)

#8 Džony (Mladá Boleslav, 2012)

#9 V Pardubicích v roce 2014 narodil chlapeček, kterého rodiče pojmenovali Ferrari Lakatoš

#10 Holčičku narozenou v roce 2001 rodiče pojmenovali Půlnoční bouře. Holčička byla nakonec rodičům odebrána

Sandra Stojková přivedla chlapce na svět 3. května v ústecké porodnici (psali jsme zde). Donatelo Versace Stojka je druhým nositelem netradičního jména Donatelo. Příjmení Versace má podle dostupných informací jediný. Jméno kombinuje světoznámého sochaře z Florencie a postavu ze seriálu Želvy Ninja, kterým je nadšený starší syn maminky. Novorozenci přibylo navíc příjmení, které si spojujeme z italským návrhářem. “To se mi prostě jen líbilo, tak má můj syn dvě příjmení” uvedla pyšná maminka pro deník.cz. Strach z toho, že bude syn kvůli netradičnímu jménu terčem posměchu, nemá.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme