Dubnové koncerty v Lucerně se ruší: Co exministr Blatný povolil, Arenberger zakázal

16. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Exministr zdravotnictví Jan Blatný a stávající ministr Petr Arenberger. (Foto: ČTK)

Iniciativa Cesta ze tmy si dala za cíl obnovit kulturní představení pro veřejnost. Již příští týden se měl konat za přísných epidemiologických podmínek v pražské Lucerně koncert zpěvačky Olgy Lounové. Bohužel ten a série dalších dostaly náhle stopku od ministra zdravotnictví Petra Arenberga. Informovala o tom MF DNES.

Vymysleli jsme sofistikovaný systém, který zajistí, že nikdo z přítomných nebude pozitivní na covid-19. Díky tomu se Lucerna stane nejbezpečnějším a nejotestovanějším místem v České republice,” uvedl Karel Luxík z iniciativy Cesta ze tmy pro deník Blesk.

Na každý koncert mohlo maximálně tisíc diváků a v ceně vstupenky, která stála 990 korun byl i PCR test, který měli návštěvníci koncertu podstoupit v den konání akce v laboratoři, která byla zřízena konkrétně pro tuto příležitost. Také výtěžek koncertu měl putovat na květnový závěrečný ples pro zdravotníky z první linie.

View this post on Instagram

A post shared by Cestazetmy_official (@cestazetmy_official)

Na koncertech měli postupně vystoupit Olga Lounová, Janek Ledecký,RockOpera, Václav NeckářBacily,Jaroslav Uhlíř a kapela Jelen. Vše tak bylo do detailů již naplánované a také posvěceno ministerstvem zdravotnictví, to ale nikdo netušil, že se změnou ministra se budou muset koncerty rušit nebo přesouvat.

Prodej vstupenek podle ministra zdravotnictví Petra Arenberga nezaručoval, že se akce uskuteční. Neschválil jsem to. Jednáme o tom, je to zajímavý inovativní projekt, který využívá mezinárodní prvky, zkušenosti. Ale ty mezinárodní zkušenosti nebyly jednoznačné. Ale je jasné, že příští týden se v Lucerně koncert konat nebude. Žádost, která byla podána na ministerstvo, schválena nebyla, uvedl pro MF DNES ministr.

Co na to Jan Kraus?

Zprávy - další články

Doporučujeme