Důchodce bude vozit na nákupy expres za 20 korun. O službu je velký zájem

6. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

V Ostrově na Karlovarsku začne v letošním roce fungovat služba Senior Expres. Podobně jako v jiných městech bude auto převážet seniory za symbolický poplatek například k lékaři, na nákupy a podobně. Ostrovští radní se pro zavedení služby inspirovali v Sokolově, už schválili nákup auta. Sloužit by mělo začít v květnu, řekl dnes novinářům starosta Ostrova Josef Železný (ČSSD).

“Tato služba je určena hlavně starším lidem nad 70 let a nositelům průkazu ZTP. Bude to provozováno jako v Sokolově, to znamená, že na rozjezd máme jako řidiče zaměstnané lidi z úřadu práce. Jejich mzdu bude úřad práce platit,” řekl Železný. Zbývající náklady na provoz Senior Expresu ponese městská policie v rámci svého rozpočtu.

Každý zájemce o využití služby si bude muset na odboru sociálních věcí městského úřadu vyřídit průkaz s fotografií. Cestu si následně může objednat telefonicky, nejpozději dva dny dopředu. Cena za jednu jízdu bude 20 korun.

V Sokolově už Senior Expres funguje přes dvě roky, za tu dobu si mezi obyvateli města získal velkou oblibu. Od letoška byla podobná služba zavedena také v Aši, fungovat by letos měla začít i v Kraslicích nebo Mariánských Lázních. Vznik služby ve městech podpořil Karlovarský kraj, každému z nich přidělil na nákup automobilu dotaci 250.000 korun.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme