Dva závody na mistrovství světa během 25 hodin? “Jasně, síly mám,” vzkazuje fanouškům Ester Ledecká

17. března 2017·Zprávy·Redakce

Dva závody na mistrovství světa během 25 hodin, přesun přes půl Evropy a znovu na svah. Snowboardistka Ester Ledecká po zisku zlata a stříbra na šampionátu v Sierra Nevadě už v sobotu zaútočí na triumf ve Světovém poháru v německém Winterbebrgu, kde je na pořadí závěrečný paralelní slalom.

“Jasně, síly mám,” ujistila energií překypující Ledecká po čtvrtečním zisku titulu mistryně světa v paralelním slalomu ještě na jihu Španělska. Den poté už absolvovala letecký přesun z Granady do Frankfurtu a odtud cestu s týmem autem do Winterbergu.

“Nejvíc mě ničí cesty, v dopravním prostředku ani neusnu. Ale takovýhle výsledek vždycky síly ještě dobije a teď tu energii potřebuju,” řekla Ledecká. Největší starost měla, aby přijela do dějiště závodu včas. “A aby tam přijely prkna.”

Hodnocení alpských disciplín ve snowboardingu ovládla již v minulé sezoně a nyní ztrácí v boji o velký glóbus jen 80 bodů na Rusku Aljonu Zavarzinovou. Za výhru v závodu SP ve snowboardingu je k dispozici 1000 bodů, druhé místo vynese 800.

K možnosti zaútočit na výhru potřebuje Ledecká dobru kondici. Přitom kombinuje alpské lyžování a snowboarding a jako první žena absolvovala v jedné sezoně oba světové šampionáty. “Má náročný program, ale její tělo to zatím zvládá,” zaťukal na dřevo fyzioterapeut Jakub Marek, který Ledeckou doprovází celou zimu.

Stejně jako na svahu je Ledecká i při kompenzačním cvičení precizní a soustředěná. A někdy je třeba ji hlídat, protože si přidává. “Když jí řeknete, že má udělat deset cviků, tak udělá dvacet,” podotkl s úsměvem Marek. Občas se mu stane, že Ledecká za ním sama přijde. “A říká: ‘Chci cvičit’. To je hlavní rozdíl oproti jiným snowboardistům,” všiml si.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme