Ekonomové vyčíslili hodnotu princezny Charlotte (3): Kolik stojí královské dítě?

2. srpna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Vyčíslit hodnotu lidského života nelze. Přesto však členové britské královské rodiny pro ekonomiku státu znamenají přesně vyčíslitelný přínos. A podle Reader's Digest je jednou z nejpřínosnějších maličká princezna Charlotte (3)! Cokoli si totiž na sebe oblékne, ihned zmizí z prodejních pultů. Ještě před nástupem do školy tak získala schopnost ovlivňovat masy.

Hnědovlasé děvčátko má prý pro britskou ekonomiku hodnotu neuvěřitelných 3,8 miliardy liber, tedy v přepočtu přes 109 miliard korun. A zaostává za ní dokonce i malý George (5), který jednou možná usedne na královský trůn. Ten byl ohodnocen na 59 miliard korun. Nejhůře je na tom zatím nejmladší Louis, který se narodil teprve v květnu. Jeho ekonomická hodnota byla vyčíslena na něco přes miliardu korun.

Fanoušci královské rodiny oceňují, že Kate obléká svou drobotinu do oblečků dostupných značek. Příkladem může být například žlutý svetřík značky John Lewis, který měla malá Charlottka na oficiálním portrétu ke svým druhým narozeninám.

Dětský svetřík s modrými ovečkami se původně prodával za pouhých 10 liber, tedy asi 290 korun. Po zveřejnění snímku však po něm lidé začali jít jako šílení a během 24 hodin byl všude beznadějně vyprodaný.

Zprávy - další články

Doporučujeme