Firma, která působí i v Česku, omylem nadělila 230 milionů! Extrémně zlevněné zakázky uspokojí

3. prosince 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Švédská technologická firma Foreo, která působí i v Česku, nadělila během akce Black Friday kvůli cenové chybě svým zákazníkům v e-shopu v přepočtu o 230 milionů korun navíc. Chybně uvedená cena umožnila zájemcům pořídit si její tzv. chytrou obličejovou pleťovou masku UFO za 230 Kč (9,99 USD) namísto běžných 7490 Kč. Společnost všechny dokončené objednávky uspokojí. Uvedla to v úterý v tiskové zprávě.

Informace o výhodné ceně se rychle rozšířila prostřednictvím sociálních sítí a během zhruba dvou hodin si elektrický nanášeč pleťové masky UFO pořídilo za velmi výhodnou cenu 38.575 zákazníků.

“I když jsme ztratili přes 230 milionů Kč, získali jsme téměř 40.000 nových zákazníků, což je pro mne cennější a představuje to i ducha Vánoc. Abychom to potvrdili, přijmeme všechny objednávky UFO a pošleme jako obvykle všem, kteří během Black Friday dokončili nákup,” uvedl zakladatel Foreo Filip Sedic.

Kolaps webu

Na to, že se něco děje, upozornil techniky Forea v pátek večer extrémně velký provoz, který způsobil kolaps stránek Foreo.com. Odhalili ale pouze systémovou chybu a na špatně uvedenou cenu nepřišli. Předpokládali, že jde o nákupní horečku spojenou s Black Friday. V té době se prodávalo 20 UFO za vteřinu. Příčinu našli až za 120 minut, kdy web zkolaboval podruhé.

Elektrické pulsující kolečko UFO podle firmy umožňuje nanášet pleťovou masku na obličej nebo jiné části těla rychleji a efektivněji. Kombinací vibrací a zahřívání se živiny z pleťové masky lépe a rychleji vstřebávají do kůže, dodává firma.

Zprávy - další články

Doporučujeme