Ford představil chytrou manželskou postel: Zařídí, aby vás partner už neutiskoval!

16. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Ford

Většina lidí, kteří sdílí své lože s partnerem, se už někdy v životě setkala s otravných roztahováním. Člověk se ve spánku hýbe bez svého vědomí a tak přestože usínáme v perfektně vybrané pozici, uprostřed noci můžeme skončit roztažení jako hvězdice. Tento každodenní problém zaregistrovala společnost Ford a přišla s originálním nápadem, jak ho vyřešit. 

Už vás unavuje neustále partnera nebo partnerku převalovat na polovinu postele, která jim náleží? Možná vás zachrání nejnovější vynález z dílny automobilky Ford. Její návrháři se totiž inspirovali systémy asistence držení aut v jízdním pruhu a vytvořili postel, která udrží roztahující se polovičku na její straně lůžka. 

Podle společnosti Ford řada lidí kvůli sdílení lůžka s partnerem trpí zhoršenou kvalitou spánku, což se promítá i do dalších oblastí jejich každodenního života. Někteří proto zvolí oddělené lože, což zase může poznamenat jejich vztah.

Zdroj: Ford

Chytrá postel se speciální matrací proto cíleně udrží oba spáče co nejblíže středu postele, takže oba budou mít k dispozici ještě dostatek místa po stranách, na které se mohou v případě potřeby roztáhnout. Zmírní se tak riziko, že se jeden spící partner nalepí na druhého, přimáčkne ho k okraji a na druhé polovině lůžka přitom bude zcela nevyužitý prázdný prostor.

A jak to postel dokáže? Pomohou jí k tomu snímače tlaku, které po celou noc monitorují, kde se lidé na posteli nachází. Pokud jedno tělo začne utiskovat druhé, posune se matrace jako pásová linka tak, aby měli oba spící lidé po stranách dostatek místa. Pohyb by přitom měl být natolik jemný, aby ani ty nejlehčí spáče nijak nerušil.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme