FOTBAL: Ronaldo skončil v slzách na nosítkách, spoluhráči ale zabojovali o zlato i za něj

11. července 2016·Zprávy·Redakce

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo se konečně dočkal a v neděli si připsal první triumf s reprezentací. Z finále mistrovství Evropy přitom odehrál jen 25 minut. Spoluhráči však na hřišti bojovali i za něj.

Fotbalová superstar utrpěla už po několika minutách ve finále zranění, které si nechala ošetřit, ale ani s bandáží to nešlo a musela nakonec hřiště v 25. minutě opustit na nosítkách. “Začalo to smolně, ale vždy jsem věřil spoluhráčům,” prohlásil Cristiano Ronaldo. Po ošetření se vrátil na lavičku, kde burcoval a radil ostatním.

“Řekl mi, že vstřelím vítězný gól. Dodal mi sílu, energii a to bylo klíčové,” prozradil útočník Éder, který přišel na hřiště v 79. minutě a ve 109. minutě rozhodl. “Snažil se vydržet na hřišti, ale když to nešlo, tak podporoval tým v šatně. Hodně klukům pomohl a pro mě je tohle ukázkový příklad týmové práce,” ocenil Ronalda i trenér Fernando Santos.

“Pro mě osobně je to jeden z nejšťastnějších okamžiků života a největší okamžik kariéry. Je to lepší než všechny klubové trofeje,” řekl Ronaldo, který dvakrát vyhrál Ligu mistrů a má na kontě také tři ligová prvenství s Manchesterem United a jedno s Realem Madrid. “Je to jeden z nejkrásnějších okamžiků v kariéře. Vždycky jsem říkal, jak moc toužím vyhrát něco s Portugalskem. Je to neuvěřitelná chvíle pro mě i pro celou naši zemi,” uvedl

Fotbalovými mistry Evropy jsou Portugalci. A zvládli to i bez Ronalda!

VIDEO: Kolikrát se Cristiano Ronaldo vyfotí s fanoušky než dopije jedno kafe?

VIDEO: Fotbalista Ronaldo se oblékl jako žebrák a hrál na ulici! Podívejte se

Zprávy - další články

Doporučujeme