Fotbalista Hunt kdysi ohrozil Čechovi život, nyní mu děkuje! Choval se jako gentleman, jsem mu vděčný, uvedl

24. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube)

V roce 2006 irský fotbalista Stephen Hunt při nešťastném zákroku zranil brankáře Petra Čecha, jenž tehdy chytal za londýnskou Chelsea. Záložník trefil gólmana kolenem do hlavy a prokopl mu lebku. Od té doby musel český gólman nosit při zápasech ochrannou helmu. Nyní irský záložník promluvil, jak moc si Petra Čecha váží za to, že to bral jako nešťastnou náhodu.

V říjnu 2006 prožil Petr Čech nejzapeklitější období jeho kariéry. Během začátku zápasu Chelsea proti Readingu jej totiž nešťastně trefil kolenem do hlavy záložník soupeře Stephen Hunt. Za hrozivý zákrok nebyl irský fotbalista potrestaný ani žlutou kartou. Zato Petra Čecha odnášeli zdravotníci na nosítkách.

Český brankář se vrátil na hřiště až po dlouhých čtyřech měsících. Na doporučení doktorů však od té doby nosil při zápasech ochrannou přilbu.

Gólman, jenž vytvořil v anglické Premier League historický rekord v počtu vychytaných nul – aktuálně má na kontě 202 utkání bez inkasovaného gólu -, však 15. ledna letošního roku oznámil, že po sezoně ukončí svou bohatou kariéru.

K jeho odchodu do důchodu se vyjádřil právě i Stephen Hunt, kterého si pozvali do rozhlasového pořadu BBC. “Neznáme se osobně a ani ho moc neznám, ale pro něj mohlo být opravdu snadné mě kritizovat. Mohl se do mě trefovat, kdykoli by se mu zachtělo, ale on to nikdy neudělal, což mi v kariéře opravdu pomohlo,” uvedl irský fotbalista Hunt.

Fakt, že se po celou dobu choval takto, za to jsem opravdu vděčný. Je to skvělý gólman a pokud se podívám dopředu, tak bude i dál úspěšný,” dodal záložník, který připustil, že byl zničený za to, co Čechovi udělal. Podle jeho slov byl mladý a přemotivovaný, protože to byl jeho první zápas v Premier League, na kterou se připravoval sedm let.

Věřím, že Čech bude úspěšný i v další fázi své kariéry, protože když jsem ho potkal později, choval se jako gentleman, čehož si vážím,” chválil českého brankáře Hunt.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme