Fotbalovému nároďáku nastane od zítřka cestování. Nalétají tisíce kilometrů!

11. června 2016·Zprávy·Redakce

České fotbalové reprezentaci v neděli naplno začne cestování po Francii. Národní tým ze základny ve městě Tours odletí do Toulouse, kde zápasem se Španělskem vstoupí do mistrovství Evropy. Podobné přesuny tým čekají i před dalšími zápasy.

Zatímco na minulém ME před čtyřmi lety v Polsku hráli Češi všechny tři zápasy skupiny ve Vratislavi, tentokrát musejí pokaždé cestovat. Z Tours poletí do Toulouse, St. Etienne a Lensu. Všechna města jsou vzdálena přibližně 500 kilometrů a reprezentanti nacestují asi 2900 kilometrů.Hráči to ale za problém nepovažují, protože jsou na cestování zvyklí z klubů. 

“Když jedete na zápas, tak i po Anglii člověk lítá. Jedete na Ligu mistrů, všichni letí, Evropská liga a všichni letí. V dnešním fotbale jsou všichni zvyklí cestovat,” uvedl brankář Petr Čech. “Plno týmů to má takhle podobně, takže je to realita. Koneckonců 45 minut v letadle není žádný problém. Máme tu zázemí a odlítáváme na zápasy, takže to pro nás vůbec komplikace není,” dodal obránce David Limberský.

“My hrajeme tři zápasy pokaždé jinde a nemyslím, že by měl někdo větší výhodu než my. I domácí musí dojíždět, takže je to ve finále jedno,” pokračoval Petr Čech. Reprezentanti vítají, že mají ve Francii základní tábor, kam se budou vracet. “Kdybychom se měli sbalit, cestovat do nějakého města a tam být, prostě pořád balit, to by bylo takové blbé. Takhle nám všechny věci zařídí kustod, vezmeme si jen pár osobních věcí a můžeme si zbytek nechat na hotelu. Nemusíme to pořád tahat,” pochvaluje si Vladimír Darida.

Někteří hráči létání zrovna nemilují

Ten přitom patří mezi hráče, kteří létaní zrovna nemilují. “Zlomilo se to, když jsme letěli do Stuttgartu a přistávali tam asi na třikrát v takovém silném větru, to bylo hodně nepříjemné. Tam se mi nějak létání přestalo líbit a pokaždé, když jsou nějaké turbulence, tak hned mi v hlavě naběhnou ty nejhorší myšlenky,” uvedl Darida. 

Podobně na tom je i záložník David Pavelka. “Nikdy jsem to moc neřešil, ale je pravda, že poslední půlrok jsem docela lítal z Istanbulu, když se nám narodila dcera. Využil jsem každé volné chvilky, abych byl doma, a pár nepříjemných letů jsem zažil. Budu rád, když si od toho po sezoně odpočinu,” řekl hráč turecké Kasimpasy. “Tady jsou ty lety ale krátké, bude to fofr. Takže ani nepoznáme, že už jsme ve vzduchu,” dodal.

Desatero pro české fotbalové fandy ve Francii! 

FOTO: Největší fešáci ME? Svět pěje chválu na české fotbalisty!

VIDEO: Fotbalisté odletěli do Francie. Podívejte se, jaké tam budou mít zázemí!

Zprávy - další články

Doporučujeme