FOTO: Indonésan tvrdí, že je mu 145 let! Úřady to potvrdily

28. srpna 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Nejstarším žijícím člověkem na světě je patrně Indonésan, který tvrdí, že je mu 145 let. Podle údajů na jeho občanském průkazu se narodil 31. prosince 1870 a místní úřady toto datum potvrdily jako pravdivé, napsal server The Telegraph.

Pokud se uváděný věk Mbaha Gothoa, jehož oficiální jméno je Sodimejo, potvrdí z nezávislých zdrojů, půjde o nejdéle žijícího člověka v zaznamenaných dějinách vůbec. Zatím tento rekord patří Francouzce Jeanne Calmentové, která zemřela v roce 1997, když jí bylo 122 let a 164 dní.

Gotho ale po ještě delším životě už příliš netouží. “Přeju si umřít. Všichni moji vnuci jsou už nezávislí,” řekl tento týden indonéským médiím stařec, který přežil deset sourozenců i všechny své děti. Jeho nejbližšími příbuznými jsou pravnuci, prapravnuci a děti prapravnuků.

Jeden z potomků novinářům sdělil, že se praděd připravuje na smrt už od svých 122 let. Dokonce si koupil místo na hrob v blízkosti svých zesnulých dětí. “Náhrobní kámen tam stojí už od roku 1992,” řekl jeden z pravnuků.

Ghoto podle členů rodiny nyní tráví čas jen posloucháním rádia, na televizi se už dívat nemůže, protože má špatný zrak. V posledních třech měsících ho také kvůli slabosti museli začít krmit a koupat, sám to nedokáže.

GALERIE: Nejstarší válečný veterán Boček pilotoval Spitfire. V 93 letech!

Zprávy - další články

Doporučujeme