FOTO: Není roztomilá? Plzeňská ZOO se pochlubila novým přírůstkem mezi lvy

13. října 2016·Zprávy·Redakce

Zoologická zahrada v Plzni se raduje ze vzácného přírůstku. Před měsícem tam přišla na svět samička lva berberského a ZOO nyní ukázala její fotografii. Zatím není jasné, kdy jej budou moci spatřit i návštěvníci.

O rozmnožení vzácného druhu lvů se zoo pokoušela už 13 let, od předchozích lvic se odchovy nepodařily. Chovatelé musejí samičku od sedmého dne života odebírat od matky a krmit ji, protože byla slabá. Dvouletá samice Tamika se ale jinak o svou dceru vzorně stará. Aby měly maximální klid, zoo dočasně uzavřela pro návštěvníky pavilon Noční svět Afriky.

Zoo letos slaví 90. výročí svého založení a pokud se podaří lvíče úspěšně odchovat, bude to letošní nejvzácnější mládě. Lev berberský je poddruh lva z Maroka z pohoří Atlas. Je pro něj typická hustší a delší srst. Tito lvi byli dlouho považovaní za vyhubené, pak se ale zjistilo, že je ve svém zvěřinci chová marocký král, díky čemuž přežili. Od 70. let 20. století chová berberské lvy několik zoologických zahrad. V ČR se je daří odchovávat olomoucké zoo, odkud pochází plzeňský samec Mates.

FOTO: zooplzen.cz

Zprávy - další články

Doporučujeme