AKTUALIZOVÁNO: Policie nalezla tři pohřešované dívky z dětského domova

7. června 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Tři dívky utekly ve středu odpoledne z dětského domova ve Frýdku-Místku. Desetiletá Helena Balážová a 12letá Kateřina Balážová jsou z Karvinska a 12letá Zuzana Virágová z Frýdecko-Místecka. Dívkám se podařilo okolo 15:00 utéct během vycházky a dosud o sobě nepodaly zprávu, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Karolína Bělunková. Policie po nich pátrá.

Policistům se podařilo vypátrat trojici dívek, které ve středu utekly z dětského domova ve Frýdku-Místku. Desetiletou školačku a její dvě o dva roky starší kamarádky policisté našli na Karvinsku. ČTK to řekla policejní mluvčí Karolína Bělunková. Dívky jsou v pořádku.

Školačky utekly ve středu kolem 15:00 během vycházky a policisté předpokládali, že by se mohly pohybovat na Karvinsku, což se nakonec potvrdilo. “Tři nezletilé dívky byly na základě získaných poznatků od občanů vypátrány na Karvinsku. V současné době dívky nejeví známky jakéhokoliv zranění,” uvedla Bělunková. Byl to jejich první útěk z dětského domova.

Pátrání po děvčátkách policie doplnila statusem Dítě v ohrožení, který funguje jako systém včasného varování a využívá se hlavně v případech, kdy může být ohrožen život či zdraví pohřešovaného dítěte.

Zprávy - další články

Doporučujeme