FOTO: Soutěž o nejsympatičtější zdravotní sestřičku: vítězství vyfoukl jediný muž!

10. října 2016·Zprávy·Redakce

Ocenění Nejsestřička sympatie roku 2016 získal zdravotní bratr Jakub Šesták z Fakultní nemocnice Brno. Ten byl přitom ve dvanáctičlenné finálové nominaci jako jediný muž.

Jakub Šesták chtěl být v dětství pyrotechnikem. Když mu ale v době jeho dospívání onemocněl dědeček, volba povolání byla jasná. Stal se zdravotním bratrem, chtěl totiž pomáhat lidem nejen ve svém okolí. Nyní pracuje jako zdravotní bratr z kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny v nemocnici Brno-Bohunice. 

Do soutěže jej přihlásila náměstkyně ředitele nemocnice. “Já sám bych se nikdy nepřihlásil. Jsem ale rád, že jsem tam mohl být. Poznal jsem super holky a stala se z nás fajn parta, takže toho určitě nelituji,” řekl dnes ČTK Šesták, který se stal nejsympatičtějším účastníkem s největším počtem hlasů od veřejnosti. Uspěl v konkurenci několika set lidí z různých nemocnic a sociálních zařízení z celé republiky.

S ostatními se ve finále utkal v několika disciplínách. Kromě úvodního představení a zodpovězení otázek poroty, také v módní přehlídce sesterských uniforem i společenských šatů a v úkolu z ošetřování. Cílem soutěže o Nejsestřičku je vyzdvihnout podstatu poslání zdravotních sester a bratrů, jejich profesionalitu, a poděkovat jim. 

FOTO: nejsestricka.cz a facebook 

Zprávy - další články

Doporučujeme