FOTO: Speciální komando jordánských bojovnic se předvede v Ostravě!

18. září 2015·Zprávy·Redakce

Speciální vojenské komando slaní z vrtulníku a za pomocí zbraní a techniky osvobodí rukojmí. Tak se předvede v Ostravě jednotka z Jordánu. Na první pohled nic zvláštního. Až na to, že celé komando tvoří jen ženy!

Jednotka Female Company for Special Security Tasks (FCSST) se představí o tomto víkendu na akci Dny NATO v Ostravě a bude to její první představení na akci tohoto druhu mimo Jordánsko. V arabském světě představuje elitní jednotka složená z žen mimořádný unikát, ženy totiž v armádě běžně neslouží.  

Jordánsko, které sousedí s Irákem a Sýrií, je navíc jednou z hlavních zemí, která aktivně bojuje proti Islámskému státu. Osm jordánských žen ve věku 25-30 let v Ostravě předvede ukázku z jejich reálného výcviku společně s českými kolegy ze 102. průzkumného praporu z Prostějova. 

Dny NATO v Ostravě se uskuteční už popatnácté a představí pozemní, leteckou i historickou vojenskou techniku. Velkou událostí bude také premiéra českého nástupce legendárního Aero L-39 Albatros – demonstrátoru L-39NG nebo americký konvertoplán CV-22B Osprey. Celkem se představí 16 spojeneckých zemí aliance. 

Zprávy - další články

Doporučujeme