FOTO: Ta chvíle, kdy se spoluhráči dozvěděli o tragédii. Pád letadla přežili jen dva fotbalisté

29. listopadu 2016·Zprávy·Redakce

Letadlo s fotbalisty brazilského týmu Chapecoense se zřítilo v Kolumbii, kam letěli k finále Jihoamerického poháru. Na palubě bylo 81 cestujících, pět lidí včetně tří hráčů podle oficiálního prohlášení policie tragédii přežilo. Fotografie z šatny, kde se jejich spoluhráči dozvěděli o neštěstí, obletěla svět.

Klub Chapecoense z města Chapecó cestoval do kolumbijského Medellínu na středeční pohárové finále s týmem Atlético Nacional. Krátce před přistáním na mezinárodním letišti letoun ze zatím nezjištěných příčin havaroval. Stalo se tak v noci v těžko přístupné oblasti, práci záchranářů komplikuje vytrvalý déšť.

Z pěti přeživších byl prvním potvrzeným sedmadvacetiletý obránce Alan Ruschel, který má četné zlomeniny včetně pánve. Podle médií bojují o život také brankář Jackson Follmann, obránce Neto, jeden novinář a stevardka.

Podle informací španělského listu Sport stejné letadlo před necelými třemi týdny přepravovalo argentinskou fotbalovou reprezentaci. Mužstvo s hvězdným útočníkem Lionelem Messim letělo do Brazílie k zápasu kvalifikace o postup na mistrovství světa, který prohrálo 0:3.

Autor: ČTK / Anna Netušilová

Zprávy - další články

Doporučujeme