FOTO: Tereza H. je u soudu za hvězdu. Rozhazuje úsměvy a nenosí šátek

25. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Prostředí věznice není nic radostného. Přítmí, spoluvězni, nesmlouvavost. Zdá se ale, že pašeračka Tereza to vidí jinak. V prostorech soudních místností se pohybuje s úsměvem na rtech a zdá se, že se stala mediální hvězdou.

Nedávno se vzdala právníka Čaudhrího Džaváda Zafara, který o sobě tvrdí, že je nejlepším v Pákistánu. I přes to ale Tereza zkroušeně nepůsobí. Zdá se, že se dobře baví a pozornost médií jí ani v nejmenším nevadí.

Zdá se také, že se dívka během posledních pár líčení řádně osmělila. Zatímco dřív dorazila do soudní místnosti v tradičním oděvu, který zahaloval její vlasy, tentokrát vyrazila ve světlém oblečku a pohrávala si s blonďatými vlasy, které nic nezakrývalo. Mnozí již spekulují, zda jí právě za toto chování nehrozí postih. Jak ale uvedl deník Blesk, v Pákistánu již soudci, kteří jsou moderně vzdělaní, nebazírují na vnějších náboženských znacích. Tím pádem může svým chováním pobouřit pouze pákistánský lid, ne však soudce.

Češka, zadržená v lednu v Pákistánu s devíti kilogramy heroinu, si v úterý u soudu v Láhauru vyslechla obvinění z pašování drog. Požadovanou výši trestu ale žalobce zatím nesdělil. ČTK to řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Oba dnes u soudu vinu popřeli.

“Obvinění zní na pašování drog. Konkrétní výše trestu však dnes před soudem nezazněla,” uvedla Valentová. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Zprávy - další články

Doporučujeme