FOTO: Trump slíbil nižší daně, Clintonová nová pracovní místa. A Frekvence 1 byla u toho!

20. října 2016·Zprávy·Redakce

Donald Trump a Hillary Clintonová vystoupili v poslední debatě kandidátů na prezidenta USA. Tradičně nechybělo vzájemné obviňování a také sliby voličům. A tentokrát u toho dokonce byli i zástupci rádia Frekvence 1!

Clintonová svého republikánského soka jako případného prezidenta přirovnala k možné loutce ruské hlavy státu Vladimira Putina. Trump zase demokratickou rivalku obvinil z toho, že stojí za obviněními ze sexuálního obtěžování, které proti němu vzneslo několik žen a že chce otevřít americké hranice přistěhovalcům. Demokratka to odmítla a prohlásila, že je pro kontrolu hranic a v omezené míře také pro plot s Mexikem, ale jen na skutečně potřebných částech pomezí. Trump chce plot podél celé hranice s Mexikem.

Clintonová potenciál ekonomického růstu vidí v investicích do čistých zdrojů energie a školství. V případě svého zvolení přislíbila plán pro podporu tvorby nových pracovních míst, který bude svým rozsahem největší od druhé světové války.  Trump prostor pro oživení ekonomiky vidí nejen v nižších daních, ale také v tom, že se američtí spojenci budou podílet na financování obrany. 

Přímo u debaty prezidentských kandidátů v areálu kampusu univerzity v Las Vegas byli i moderátoři Frekvence 1 Luboš Xaver Veselý a Luboš Procházka. 

FOTO: ČTK/AP + Jakub Černý 

Zprávy - další články

Doporučujeme