FOTO: V Krkonoších a Jizerkách napadl sníh. A za týden už teploty spadnou k nule

15. listopadu 2015·Zprávy·Ivana Zítová

V Krkonoších a Jizerských horách se drží první sníh. Bílo zůstává například na Medvědíně nebo na Jizerce. Podívejte se na aktuální fotografie!

Na silnici 10 v Harrachově na Semilsku ležel dnes ráno zbytek rozbředlého sněhu. Žádné problémy ale na frekventované silnici do Polska hlášeny nebyly. Ostatní silnice na severu Čech jsou holé a mokré a bez problémů sjízdné. 

Na většině území dnes prší, teploty se pohybují od dvou do sedmi stupňů nad nulou. V Jizerských horách a Krkonoších ale klesají teploty k bodu mrazu a motoristé by měli být opatrní. V oblasti Krušných hor se objevují mlhy.

Podle meteorologů bude dnes v čerstvém západním proudění přes naše území postupovat teplá fronta provázená po většinu dne deštěm. Sníh by se měl objevovat jen v polohách nad 900 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 12 stupňům. Foukat bude čerstvý vítr, v horách mohou nárazy přesáhnout 100 kilometrů v hodině.

Teploty přes týden zůstanou kolem 10 stupňů. Už o víkendu se ale na některých místech dotknou bodu mrazu a bude padat déšť se sněhem. 

Zprávy - další články

Doporučujeme