FOTO: Venku neskutečná horka, uvnitř sjezdovky! Sněhové město v poušti

1. srpna 2016·Zprávy·Redakce

V Saúdské Arábii otevřeli nový zábavní park, v němž se sáňkuje a sjíždí na bobech. Sněžné město je vítanou atrakcí v metropoli, kde venku panují teploty kolem 45 stupňů Celsia.

Největší skupinu zákazníků sněžného parku tvoří k překvapení jeho vedení ženy. Mají na sobě vatované kabáty a pohodlné teplé vysoké boty, a často na nafouknutých kruzích sjíždějí umělé sněhové svahy. Park, který nenabízí lyžařský terén, vznikl na ploše 5000 metrů čtverečních. Výstavba trvala čtyři roky a celý areál stál 100 milionů ríjálů (646 milionů korun).

Zájem žen vedení parku zpočátku zaskočil. Počítalo se totiž, že ženy budou tvořit desetinu návštěvníků, takže se zpočátku pro ženy nedostávalo zimní obuvi. Rychle se to napravilo a ženy nyní tvoří 75 procent zájemců o zimní radovánky. Některé děti nikdy nevyjely z Arabského poloostrova a sníh spatřily poprvé. “Mrzne tady,” řekl čtrnáctiletý Abdarrahmán Hamad, který si ve sněhu hrál hodinu a půl. 

Rijád není první město zemí Perského zálivu, které nabízí občanům zimní scenérii. V Dubaji otevřeli už v roce 2005 park určený lyžařům. Na kopce je tam vozí vleky i lanovka.

Sníh, na blondýnu padá sníh! Rudova Miluška přezpívala hit Help! od Beatles

Snížku náš, jenž si na nebesích! Aneb Ruda se modlil za sníh! Poslechněte si to

Zprávy - další články

Doporučujeme