FOTO: William a Kate ukázali světu syna! Jaké mu dají jméno?

23. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Kensington Royal / Instagram

Manželka britského prince Williama v pondělí v londýnské porodnici přivedla na svět svého třetího potomka. Chlapec váží 3,8 kilogramu.

Vévodkyně Kate i s miminkem za Williamova doprovodu večer nemocnici opustili a odjeli do Kensingtonského paláce. William byl u porodu přítomen, jeho třetí potomek se stal pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Po sedmi hodinách od porodu Kate s dítětem v náručí a s Williamem po boku opustili nemocnici. Před odchodem krátce zapózovali novinářům, Británie se tak dočkala prvních snímků nového člena královské rodiny.

[totalpoll id=”231935″]

Královna Alžběta II., její manžel Philip, princ Charles s manželkou Camillou i strýček novorozeněte princ Harry a všichni jsou podle sdělení Kensingtonského paláce “zprávou potěšeni”.

Novorozený chlapec je třetím potomkem Williama a Kate. Jejich synovi Georgeovi jsou čtyři a dceři Charlotte dva roky. Podle sázkařů by se chlapec mohl jmenovat Albert, Arthur, Jack nebo Fred. Pro královnu Alžbětu II. je to již šesté pravnouče.

Propuštění z nemocnice v den porodu označují britská média za tradiční, Kate takto postupovala po narození Charlotte. V případě George ale z porodnice odjela až následujícího dne. William pozdě odpoledne porodnici na krátko opustil, aby přivedl své děti George a Charlotte, které se tak poprvé se svým novým bráškou setkaly.

Princ William se chce plně účastnit výchovy svých dětí a zároveň si chránit své soukromí, což podle agentury Reuters souvisí se smrtí jeho matky, princezny Diany, která zemřela při autonehodě v roce 1997, když její limuzína ujížděla před paparazzi.

“Myslím, že má mnohem víc závazků než dříve… ale v porovnání s většinou veřejnosti, která pracuje na plný úvazek, má pořád čas na to, aby se staral o děti, koupal je, uspával je a myslím, že se tak o ně bude starat i nadále,” řekla Claudia Josephová, která píše biografie královské rodiny.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme