Frekvence 1: Ministr zahraničí Petříček přijel na česko-německou hranici a potvrdil, že 15. června můžeme vyjet do Spolkové republiky bez omezení

12. června 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Foto: archiv Frekvence 1

Ministr zahraničí Tomáš Petříček v pátek navštívil hraniční přechod mezi Železnou a Bavorskou Rudou, kde se setkal se starosty obou měst. Mluvil s nimi o oficiálním otevření hranice, ke kterému z německé strany dojde v pondělí. Češi už se pro Němce otevřeli před týdnem.

“Chtěl jsem se se starosty setkat a promluvit si o té situaci na hranicích. Jsem rád, že od 15. června bude možné znovu cestovat bez jakýchkoliv omezení. My jsme dnes obdrželi oficiální oznámení z německé strany, že stejně jako jsme my učinili, tak oni ta poslední omezení v podobě důvodů cestování do Německa zruší od 15. června,” řekl Petříček Frekvenci 1.

Šéf diplomacie také promluvil o tom, že po víkendovém otevření Polska zůstanou z české strany kontroly na hranicích se Slezským vojvodstvím. “Je to oblast, kde dochází k rychlému počtu nově nakažených. Jsou zde oprávněné obavy občanů např. Moravskoslezského kraje, aby se nezvýšilo riziko přenosu nemoci na české území, proto tam může dojít k regionálním omezením., např. namátkovou kontrolu na hranicích,” sdělil Petříček.

Poslechněte si celý rozhovor:

Zprávy - další články

Doporučujeme