Frekvence 1: Ve vile Karla Gotta na Bertramce proběhl křest jeho autobiografie Má cesta za štěstím!

18. července 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Karel Gott (Foto: se svolením Karel Gott Agency)

Ve vile Karla Gotta v Praze na Bertramce proběhl o víkendu křest jeho autobiografie Má cesta za štěstím. Frekvenci 1 to potvrdili spoluautoři knihy.

Křtu, který uspořádala vdova po zpěvákovi Ivana Gottová, se zúčastnili např. historik Petr Hora Hořejš, který se stylisticky na celé knize podílel nebo textař Jan Krůta. Ten po odchodu Karla Gotta podle informací Frekvence 1 dokončoval několik hudebních kapitol.
Večírku v zahradách prvorepublikové historické vily, ve které Karel Gott žil od poloviny 70. let a kde 1. října podlehl akutní leukemii, se zúčastnil i další spoluautor knihy – zpěvákův německý textař a PR manažer Filip Albrecht. Všichni spoluautoři se do křtěné knihy podepsali a přidali i několik vzkazů.

“Byla to krásně nekonečná a nekonečně krásná práce,” napsal do knihy podle Frekvence 1 textař Jan Krůta. “Nevěřil bych, že takové dílo zrealizuje začátečnice. Gratuluji a obdivuji vás,” vysekl poklonu Ivaně Gottové, která dokončení autobiografie svého muže koordinovala, Petr Hora Hořejš.

 
Autobiografie Karla Gotta vyšla v den jeho nedožitých 82. narozenin a takřka během dvou dnů zmizela z trhu. V tuto chvíli už vydavatel, Karel Gott Agency, připravuje dotisk. Ten by se měl na trhu objevit v závěru července.
Nejstarší dcera Karla Gotta Dominika do toho pracuje na pokračování své knihy Poslední roky s Karlem, kde bude znovu na svého tatínka vzpomínat.

Zprávy - další články

Doporučujeme