FRENCH OPEN: Kvitová, Šafářová a Strýcová jsou v Paříži ve 3. kole!

25. května 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Naše tenistky Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová postoupily na pařížském Roland Garros do třetího kola!

Naše jednička Kvitová zvítězila nad Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu 6:4, 6:1, loňská finalistka Šafářová porazila Švýcarku Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:2 a Strýcová potvrdila formu výhrou 6:4, 6:4 nad Polonou Hercogovou ze Slovinska. Adam Pavlásek na svém prvním grandslamu v kariéře vypadl v 2. kole po prohře 4:6, 2:6, 4:6 s domácím Jérémym Chardym.

Kvitová v prvním vzájemném utkání s 80. hráčkou světového žebříčku Hsieh Su-wei prolomila hned první servis soupeřky a rychle vedla 3:0, ale vzápětí sama přišla o podání a náskok ztratila. Poté si obě hráčky držely servis až do stavu 5:4, v němž Tchajwanka vedla 30:15, ale třemi chybami za sebou darovala Kvitové první set.

“První set byl těsný, měla jsem brejk, pak jsem ztratila servis, byly to trochu nervy. Ale jsem ráda, že jsem vyhrála první set a začala dobře ve druhém, tak jsem to chtěla,” citoval Kvitovou server iDnes.cz.

Druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí agresivně hrající Kvitové, která se v prvním kole trápila s Dankou Koviničovou z Černé Hory. První game naše jednička ztratila až za stavu 5:0, vzápětí doservírovala zápas do vítězného konce a připsala si jubilejní 300. výhru na okruhu WTA v kariéře.

“Doběhla jsem spoustu míčů, dneska byl pohyb na dobré úrovni. Snažila jsem se pořád vštěpovat do hlavy, že musím hrát agresivně, nemůžu to jenom odpinkávat, jinak by to bylo hodně těžké,” dodala Kvitová.

V 3. kole turnajová desítka a semifinalistka pařížského turnaje z roku 2012 narazí na Američanku Shelby Rogersovou, která v 1. kole nečekaně vyřadila Karolínu Plíškovou. Se 108. hráčkou žebříčku Rogersovou, která si po Plíškové poradila i s Ruskou Jelenou Vesninovou, se Kvitová dosud neutkala.

“Vím, že dobře servíruje. A dál, abych pravdu řekla, fakt nevím. Ale myslím, že asi bude hrát agresivně. Když porazila Káju… Tu moc jinak porazit nejde,” konstatovala Kvitová.

Další informace můžete slyšet ve zpravodajských relacích rádia Frekvence 1!

Zprávy - další články

Doporučujeme