Gabriela Koukalová prodala svou zlatou medaili. Co ji k tomu vedlo?

17. března 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: letgo

Biatlonistka Gabriela Koukalová se rozhodla zbavit svého nejcennějšího kovu. Zlatou medaili získala v závodě Světového poháru v roce 2014. Proč se rozhodla medaili prodat? Peníze nepoputují na konto sportovkyně.

Jak uvedla Gabriela na svém facebookovém profilu ve videu, podporuje chlapce se vzácným syndromem. Právě ony tisíce vytěžené z aukce budou věnovány na léčbu jeho nemoci. Biatlonistce se medaili podařilo prodat skrze aplikaci letgo.

Na světě je pouze deset lidí, kteří mají tzv. ­Mabry syndrom, vzácnou metabolickou poruchu. Maximek je jedním z nich. Ihned po jeho narození bylo jasné, že něco není v pořádku. Nikdo z lékařů, ale nedokázal stanovit přesnou diagnózu. Po všemožných testech se zjistilo, že nefunguje tlusté střevo, proto mu muselo být operativně odebráno. Následovaly další problémy. Maximkovi byla voperována tracheostomie, protože potřebuje celodenní podporu. Kvůli poruše příjmu potravy musí mít zavedenou výživovou hadičku přímo do žaludku. Svalová hypotonie zase způsobuje, že je trvale leží, jak uvádí web organizace Konto Bariéry.

Akce vzbudila obrovský ohlas a cenný kov putoval k novému majiteli pouhých 24 hodin po zveřejnění videa na Facebooku. Krásných 50 tisíc tak poputuje k Maximkovi.

Máme obrovskou radost! Na letgo se v rekordním čase podařilo prodat zlatou medaili Gabriela Koukalova a pomoci přes…

Zveřejnil(a) Letgo CZ dne 16. březen 2018

 

Prodávám na letgo zlatou medaili pro dobrou věc!

Mně už zlatá medaile ze stíhacího závodu z Ruhpoldingu udělala radost v roce 2014. Díky letgo teď snad udělá radost i někomu dalšímu a hlavně celý výtěžek následně pomůže malému Maximkovi – https://www.kontobariery.cz/Komu-pomahame/Komu-muzete-pomoci/Maximek-C.aspx.

Zveřejnil(a) Gabriela Koukalova dne 11. březen 2018

 

Zprávy - další články

Doporučujeme