GALERIE: Rozpustilá Číňanka nebo americký padouch. Nejpodivnější okamžiky OH

23. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Letní olympijské hry v brazilském Riu jsou za námi a můžeme si dovolit malé ohlédnutí. Třeba za tím, jaké nejzvláštnější okamžiky jste během sportovního svátku mohli zažít.

 

Michael Phelps jako mimozemšťan  

Když chcete vyhrávat spousty zlatých medaili v plavání, je třeba se soustředit. Fenomenální Michael Phelps při tom však občas vypadal jako temná filmová postava  Darth Maul ze série Hvězdné války.

Zelenovlasý padouch 

Pokud Phelps připomínal filmového padoucha, jeho kolega z amerického plaveckého týmu Ryan Lochte se jím opravdu stal. Po výtržnosti na benzínové pumpě si vymyslel historku o přepadení. A rázem se stal vyvrhelem celé Brazílie, což podtrhl ještě jeho obarvený účes. 

Tajemství zeleného bazénu 

Byla to jedna ze záhad her, když se bazén pro skokany do vody přes noc zbarvil do zelena. Přitom bazén vódních pólistů ležící hned vedle měl barvu vody průzračně modrou.

Nešikovní zdravotníci

Jako by nestačilo, že si francouzský gymnasta Samir Ait Said ošklivě při závodech zlomil nohu. Ještě zdravotníci při jeho nakládání do sanitky upustili nosítka na zem…

Bolt tančící i milující

Jamajský sprinter Usain Bolt a ženy. Na začátku olympiády zaujal tancem s dívkami před novináři, na konci her zase svět obletěla fotka s neznámou Brazilkou v posteli.   

Také Číňané dokáží být  vtipní

U čínských sportovců jsme zvyklí, že se chovají velmi ukázněně a spíše odtažitě. Ne tak ale plavkyně Juanhai Fu. Dívka s brýlemi si získala srdce fanoušků bezprostředním chováním, kdy se neustále usmívala a dělala grimasy.  A to i při tom, když se teprve od novinářů dozvěděla, že si vyplavala medaili.

Znudění záchranáři

V Brazílii platí pravidlo, že u bazénů od určité velikosti vždy musí být přítomni záchranáři. Muži s vestami posedávající na okraji bazénů vedle nejlepších plavců světa tak vyvolávali tak trochu úsměv. Nejvíce ten, který se viditelně nudil. 

Šampion i závislák 

Na mobilní aplikaci Pokemon Go si už spousta lidí po celém světě vytvořila doslova závislost. Málokdo ale takovou, aby za telefonní účet pravidelně platil tisíce dolarů. Vedle toho si ale Japonec Kohei Učimura dokázal udržet pozici nejlepšího gymnasty světa.   

I těm nejlepším to někdy nevyjde

Ruský skokan do vody Ilja Zacharov na předchozí olympiádě vyhrál zlatou medaili. Jenže v Riu při svém skoku dopadl na vodní hladinu s rukama i kolenama dopředu. To by se vám nemělo stávat ani na rybníku…

Pořádně vytočený Ir

Irský boxer Michael Conlan obhajoval bronzovou medaili z Londýna, jenže tentokrát skončil už ve čtvrtfinále verdiktem rozhodčích. Po souboji s Rusem Nikitinem byl mladý Ir s vytetovaným krucifixem na hrudníku tak vytočený, že při rozhovoru v přímém přenosu nazval Rusy “zas..nými podvodníky a bastardy, kteří uplatí kohokoliv”

Striptýz od trenérů

S rozhodčími nebyli spokojeni ani trenéři mongolského zápasníka Gancoriga. Když sudí udělili jejich svěřenci trestné body za pasivitu, díky kterým prohrál souboj o bronz, naštvaně vylezli na pódium a začali se svlékat až do slipů! A všechny svršky pak podali rozhodčím. 

VIDEO: Trenéra na OH tak naštvali rozhodčí, že se před nimi svlékl do slipů!

Sportovci a zdravá strava? V olympijské vesnici denně stojí fronty na hranolky

FOTO: Vyhrál na olympiádě medaili a hned na stadionu požádal přítelkyni o ruku

 

Zprávy - další články

Doporučujeme