Geologický průzkum stavby metra D vyjde na 1,5 miliardy korun

28. února 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Geologický průzkum pro stavbu nové trasy pražského metra D vyjde zhruba na 1,5 miliardy korun. Na jednání pražských zastupitelů to dnes při interpelacích řekl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě). Původní odhady uváděly, že průzkum bude stát asi jednu miliardu korun. Průzkum začne na Pankráci a podle dřívějších vyjádření představitelů města by měl být zahájen letos v dubnu.

“Aktuálně je vyhodnocována zakázka včetně geologického monitoringu. Odhaduji, že to vyjde na 1,5 miliardy korun,” řekl Scheinherr.

Při geologickém průzkumu budou vznikat stavby, které budou následně využity pro metro, to znamená například tunely nebo štoly. Pro první úsek mezi Pankrácí a Olbrachtovou by město chtělo získat stavební povolení do tří let.

Po dokončení úseku Pankrác – Olbrachtova bude metro prodlouženo do plánované zastávky Nové Dvory. Jako poslední ve směru na jih vznikne trasa od Nových Dvorů až do konečné Depo Písnice. Náklady na výstavbu jsou odhadovány v řádu desítek miliard korun.

Zprávy - další články

Doporučujeme