Hádky na střídačce, kritika trenéra. Mezi slovenskými hokejisty to vře!

13. května 2016·Zprávy·Redakce

Slovenští hokejisté prožívají na mistrovství světa v Rusku těžkou krizi. Po dvou porážkách se slabšími soupeři se jim začíná vzdalovat postup do čtvrtfinále a v týmu panují hádky a vzájemné osočování.

Vše vygradovalo po zápase s Běloruskem, ve kterém Slováci vedli 2:0, ale nakonec prohráli 2:4. A hráči se prý během zápasu hádali přímo na střídačce. “Byly tam konflikty a nějaké malé hádky, které do týmu nepatří. Chlapci si v tom musí udělat pořádek,” prohlásil kouč slovenské reprezentace Zdeno Cíger. Bývalý úspěšný hráč už předchozími výroky dával najevo, že svému týmu moc nevěří a nesálal z něj zrovna pocit, že za svými hráči stojí.

Není se pak co divit, že jeho postoj rozpálil brankáře Jána Lašáka. “Už toho mám plné zuby. Takže: hráči špatně, mladý tým, hádají se …Do prdele, když jsem trenér, tak si stojím za tím, co vyberu. Když se prohraje, tak neřeknu, že oni zahráli špatně, ale MY!,“ napsal doslova na svém facebookovém profilu. Sebekritiku naproti tomu vyjádřil kapitán týmu Andrej Sekera. „Spousta kluků ještě nezažila takový tlak, najednou hrají proti nejlepším hráčům na světě. A ukazuje se, že naše liga není schopná nikomu konkurovat,” prohlásil.

Stmelila Slováky vyhlídková plavba?

Právě Sekera měl údajně v posledním zápase seřvat několik svých spoluhráčů. “On je kapitán a pokud cítil, že je třeba na někoho vyskočit, tak je to v pořádku. On si musí udělat v mužstvu pořádek,” řekl generální manažer slovenského týmu Róbert Švehla. A vyjádřil se i k chování trenéra Cígera. “Zdeno je trenér, který se ještě učí a je to jeho první mistrovství v téhle pozici. Doufám, že si z toho vezme ponaučení, čímž ale netvrdím, že udělal nějakou chybu,” prohlásil opatrně.  

Možná Slováky stmelí včerejší volný den, který společně prožili na lodi při vyhlídkové plavbě po řece Něvě. “Nemohu mluvit za všechny, jestli přišli na jiné myšlenky. Všichni máme do jisté míry pořád hokej v hlavě. Bylo fajn, že jsme si mohli alespoň jeden den úplně oddechnout bez tréninku,” prozradil obránce Dominik Graňák.

Hokejisty dnes čeká “Kanadstán”. Soupeře táhnou tři rodáci ze zámoří

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

Výsledky a tabulky mistrovství světa

Zprávy - další články

Doporučujeme