Německá policie pátrá v souvislosti s útokem v Berlíně po Tunisanovi!

21. prosince 2016·Zprávy·Luboš Procházka

Die Welt: Berlínská policie je přesvědčená, že podezřelý neútočil.

Německá policie pátrá v souvislosti s pondělním útokem na vánoční trh v Berlíně po podezřelém Tunisanovi. V nákladním voze, který pachatel k atentátu využil, policie podle německých médií našla osobní dokumenty. Podle agentury DPA se chystá zákrok v Severním Porýní-Vestfálsku. Německé úřady zatím nezjistily totožnost všech obětí, jeden pacient zůstává v kritickém stavu. U německé ambasády v Praze byly zapáleny svíčky, památku obětí atentátu tam dnes chce uctít i premiér Bohuslav Sobotka.

V kabině kamionu, který v pondělí večer projel vánočním trhem v centru Berlína, podle deníku Allgemeine Zeitung policisté našli dokumenty vztahující se k jednadvacetiletému Ahmadu A. Po něm teď pátrají na území celého Německa.

Tohle je muž, kterého hledá celé Německo:

 

Server Spiegel Online rovněž uvedl informaci o Tunisanovi, napsal ale, že se tento člověk narodil v roce 1992 a že má průkaz na jméno Anis A. Stanice RBB oznámila, že policisté prohledali všechny nemocnice v Berlíně a Braniborsku. Jsou prý totiž přesvědčeni, že pachatel útoku je zraněn.

Podezřelý Tunisan byl podle deníku Bild policii znám jako muž, který může představovat nebezpečí. Televize ARD mluví o napojení na salafisty na západě Německa. Právě v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko byl vystaven dokument, který policie našla v kamionu. Má jít o dokument, který Tunisanovi umožňoval v Německu pobývat.

Zprávy - další články

Doporučujeme