Hledaný muž slíbil, že se vzdá, pokud jeho pátrací fotografie získá 15 tisíc “to se mi líbí”

23. května 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie Torrington

Po úspěchu na sociálních sítích dnes touží kde kdo. Hledaný zločinec Jose Simms z amerického Connecticutu se rozhodl do rukou internetové slávy vložit i svou vlastní budoucnost. S policisty učinil bizarní dohodu o tom, že se vzdá, pokud příspěvek s informací o pátrání a jeho snímkem získá na Facebooku 15 tisíc "to se mi líbí". 

Policie z města Torrington ve státe Connecticut v USA vložila ve středu ráno na svůj Facebook velmi nevšední příspěvek. Vedle klasických plakátků s informacemi o hledaných osobách se totiž objevil tento text:

“Tady je jedna zajímavost… Jose Simms (první obrázek hledaného) se mnou tento týden vyjednával (přes Facebook) a souhlasil, že se dobrovolně vzdá Torringtonské policii, pokud u tohoto příspěvku dostaneme 15 tisíc “lajků” (já řekl 10 tisíc, on chtěl 20 tisíc, tak jsme udělali kompromis). Bude to těžké, ale splnitelné. Takže prosím, “lajkujte” tento příspěvek, a když už to děláte, sdílejte ho, tweetujte ho, instagramujte ho, snapchatujte ho, (…) nebo použijte jakoukoli jinou platformu která existuje a o které nevím. Samozřejmě, pokud víte, kde kterýkoli z těchto chlápků je, vždy nám můžete dát vědět i to, ušetřilo by to všechny z nejistoty kolem 15 tisíc… Pojďme na to!” 

Příspěvek poměrně rychle získal přes 20 tisíc “to se mi líbí” a tak vyvstala logická otázka. “Dostáváme hodně dotazů, jestli se pan Simms už přihlásil. Dosud tomu tak není. Až se přihlásí, budeme příspěvek znovu aktualizovat. Děkujeme všem, kteří příspěvek “olajkovali” a poslali nám informace. Vážíme si toho. Poručík Johnson,” objevilo se na stránce později.

Simms je hledaný kvůli tomu, že se nedostavil k soudu. Do křížku s policií se dostal kvůli řízení pod vlivem, držení marihuany, porušení soudního zákazu styku, vyhrožování, riskování ublížení dítěti na zdraví, zneužívání tísňové linky a křivé výpovědi.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme