HOKEJ: Kdo je Jágr? vtipkují našlapaní Kanaďané před duelem s Českem

4. května 2015·Zprávy·Redakce

Jde z nich pořádný strach. Kanadští hokejisté mají za sebou na mistrovství světa dva zápasy, ve kterých nastříleli 16 gólů a jen jednou inkasovali! A v pondělí večer na ně narazí český tým. Jak zápas dopadne?

Kanadský hokejový tým hrál o medaile na MS naposledy v roce 2009, od té doby se mu nepovedlo přejít přes čtvrtfinále. Jenže letos přivezla země, která se pyšní titulem zakladatel ledního hokeje, do Prahy pořádně silné a doslova hvězdné mužstvo.  

Tahákem kanadské sestav je vůbec největší současná superstar NHL Sidney Crosby, následují borci jako Claude Giroux, Hamhuis, Duchene, Seguin, Burns, Spezza… Celkem zde najdete čtyři olympijské vítěze ze Soči, pět borců co už vyhráli Stanley Cup, nebo tři bývalé jedničky draftu NHL. 

Ti všichni se s úctou vyjadřují o českém týmu i legendě Jaromíru Jágrovi, o němž jeho bývalý spoluhráč z Philadelphie Giroux na chvíli zavtipkoval: “kdo že to vlastně je?” Mimochodem dnešní zápas bude první na mezinárodní scéně, ve kterém se Jágr představí proti Crosbymu, jenž je považován za jeho nástupce v NHL. 

Jágr tentokrát nastoupí s novými spoluhráči v útoku, protože Jakub Klepiš schytal hodně ran v posledním zápase s Lotyšskem a podle lékařů potřebuje oddych. V brance bude podle předpokladů Ondřej Pavelec, do hry se má vrátit útočník Tomáš Hertl.

Není pochyb o tom, že Kanada bude nejtěžší soupeř českých hokejistů při vysněné cestě za zlatými medailemi. Vědomi jsou si toho i sázkové kanceláře, které více favorizují borce s javorovým listem na prsou. A co tipujete vy?

Zprávy - další články

Doporučujeme