HOKEJ: Nikdy nic nevyhrál a manželka se bála o jeho život. Teď je hrdinou!

16. června 2015·Zprávy·Redakce

Hokejový obránce Kimmo Timonen strávil na ledě přes 20 let života a nikdy nic nevyhrál. Až dnes slavil triumf ve Stanley Cupu! Přitom před pár měsíci měl vážné zdravotní problémy.

Kimmo Timonen byl ve finále olympijských her, hrál i finále mistrovství světa a Světového poháru, před pěti lety se dostal do finále play off NHL. Pokaždé ale odcházel se svěšenou hlavou jako poražený… Až dnes se konečně dočkal, když v dresu Chicaga zvedl nad hlavu Stanley Cup. 

Slavný pohár dostal do rukou hned jako druhý v pořadí po kapitánovi týmu, tak moc si v klubu 40letého veterána váží. “Najednou jsem nevěděl, co dělat. Bylo to pro mě poprvé. Hrál jsem hokej hodně dlouho a tvrdě o tuhle chvíli roky bojoval. Byl jsem tolikrát na straně poražených…,” oddechl si.  

Přitom ještě před pár měsíci nevěděl, jestli bude hrát, v srpnu mu lékaři našli krevní sraženiny v plicích. Dal se dohromady a o návrat k hokeji žádal svolení od manželky, která se bála o jeho život. Johanna svolila, ale musel ji po každém zápase posílat smsku, že je “naživu”. Na zápasy chodit odmítala. Výjimku udělala matka tří dětí pouze v pondělí – aby na vlastní oči sledovala euforii svého manžela. 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme