Hokejisté budou mít nové dresy bez státního znaku. Fanoušci zuří! ANKETA

25. června 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Zdroj: Twitter

Sáhnout Čechům na jejich národní sport? Příliš velké riziko. Právě to ale udělal národní hokejový tým, když se rozhodl pro nový vzhled oficiálních dresů. Z těch zmizí státní znak, který nahradí originálně navržený lev s pukem v tlamě. Jaký k tomu je důvod?

“Tohle je těžký přijmout. Nedovedu si představit, že v tomhle budou naši hokejisté hrát. Státní znak měl (a stále má a mít bude) svoji historii. Spojoval nás všechny, ať už bývalé hokejisty tak i ty současné. Byl to ten dres ve kterém jsme toho tolik zažili. Tenhle nový mi připadá divný. Nechápu, že když na Světový pohár neprošel dres s malým státním znakem, tak tohle projde. Je mi z toho smutno,” uvádí jedna z uživatelek na sociální síti a není sama.

[totalpoll id=”243720″]

Podobných komentářů se totiž po oficiálním oznámení vyrojilo nespočet. Málokdo je ochotný se smířit s novou vizáží, která se zdá méně vlastenecká.

Důvod ke změně je však poměrně praktický. Jak zástupci týmu vysvětlili při odhalení dresů, jedním z hlavních důvodů, proč státní znak zmizí z dresů, je ten, že na něj neměli autorská práva a hrozí tak falšování. Lev, který se nyní na dresech objeví, je oficiálním znakem, který je i patentován.

Český hokej v sobotu představil svoji novou identitu za účasti bývalých i současných hráčů národního týmu ?? Celý příběh a vše o novém vzhledu najdete na www.jakolev.cz ? #narodnitym #jakolev

A post shared by Česká hokejová reprezentace (@narodnitym) on

Reakce jsou značně smíšené. Ne všichni však radikální změnu zatracují. “Už jsem to psal všude. Je rok 2018 a tahle změna dle mého názoru velice povedená a konečně jednotná! Nasypte vše na e-shop, hlavně “šiltky” všech barev a druhu a jde se objednávat,” uvedl jeden uživatel.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme