Holčičku z Jenštějna nejspíš žádný had neuštknul

6. ledna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Šestiletá holčička z Jenštejna u Prahy, kterou minulý týden uštknul had, je z nemocnice doma. Lékaři jí nakonec žádné sérům nepodali. Je totiž možné že nešlo o hadí uštknutí. Do teď se totiž chřestýš nenašel. Informoval o tom server Novinky.cz.

Policie se momentálně přiklání k verzi, že se dítě mohlo zranit jinak. “Výslech nepřinesl žádný poznatek a stále nevíme, jak se dítě zranilo,”  uvedla pro Novinky.cz mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Známý herpetolog Antonín Hnízdil si také myslí, že se dítě mohlo zranit jinak. “Celé se mi to jeví prazvláštní, já i mnozí moji kolegové se přikláníme k tomu, že tam žádný had nebyl,” řekl Novinkám herpetolog. Netuší ani kde fáma o uštknutí hada vznikla. “Patrně to tak posoudil lékař. Chtěl bych ale místní uklidnit, takže jsem nabídl obci, že prohledám okolní domy,” dodal Hnízdil.

Také nepředpokládá, že by jedovatého chřestýše v okolí našel. “Pochybuju, že by se v tomto počasí někam odplazil,” uvedl Hnízdil pro Novinky. Také dodal, že tak velkého hada není možné přehlédnout. Nikdo se zatím neozval, že by mu had utekl.

Policie má k dispozici vzorek krve dívky a proděravěnou botu. “Rozbor je na delší dobu a výsledky, zda tam je, nebo není jed, ještě nemáme,” doplnila mluvčí pro server.

Nabízí se také možnost, že se dítě zranilo o pletivo na plotě , hřebíky nebo jiný ostrý předmět.

Zprávy - další články

Doporučujeme