Homosexuální tučňáci jsou připraveni stát se adoptivními rodiči

23. srpna 2021·Zprávy·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

V australském akváriu v Melbourne jsou již dva homosexuální páry tučňáků oslích. Ty jsou prý připraveni postarat se v případě nutnosti o nevysazené vejce. Tučňáci totiž nemají genderově rozdělené role ve starání se o vejce. Tím pádem není žádný problém, když jsou oba rodiče stejného pohlaví.

V Sea Life Melbourne Aquarium v Austrálii se během jarního hnízdění daly dohromady dva homosexuální páry tučňáků oslích. Dokonce se prý tyto dva páry uhnízdili hned vedle sebe. Tamní chovatelka Nicola Savilleová říká, že je vždy vzrušující pozorovat, kdo se s kým dá dohromady.

S umísťováním hnízd jsme začali před několika týdny. Všimli jsme si, že dva páry samců se daly dohromady, a dokonce se uhnízdily vedle sebe. Je vzrušující sledovat, kteří tučňáci se spárují. Vždycky na to tady uzavíráme sázky,” řekla pro ABC News Breakfast.

A právě takové páry mohou být nápomocné při starání se o nevylíhnuté vejce jiných tučňáků. O rodinné povinnosti se starají rovným dílem a například při sběru kamenů nebo péči o vejce se střídají. Ničemu tedy nevadí, že jsou oba stejného pohlaví.

Homosexuální zvířata nejsou nic neobvyklého. Připomeňme si příběh dvou samců supů bělohlavích z roku 1998. Ty se v zoo v Jeruzalému stali nerozlučným párem. Oddávali se energickému sexuálnímu dovádění, postavili si spolu hnízdo a dokonce vychovali mládě, které jim ošetřovatelé darovali. Jeden z nich však dal později přednost jiné samici a druhý z nich upadl do depresí. Byl převezen do jiné zoo a později si i on sám našel samici.

Zprávy - další články

Doporučujeme