Igor Chaun: Co se děje v Rakousku, považuji za zneužití nemoci

23. listopadu 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Helena Šulcová

Režisér Igor Chaun. (Foto: Frekvence 1)

Hostem Press klubu Heleny Šulcové byl tentokrát bývalý studentský vůdce listopadové revoluce 1989 a režisér Igor Chaun. Žijeme 32 let po Sametové revoluci ve svobodné zemi? Jak vnímá aktuální pandemickou situaci a co očekává od nové vlády. To prozradil v rozhovoru.

Podle Igora Chauna v zásadě ve svobodné zemi žijeme. “Patřím k lidem, kteří bedlivě sledují, co se děje a nechápu, k čemu dochází už rok a půl,” popisuje a dodává, že lidem se omezuje občanská svoboda. “To, co se děje v Rakousku, považuji za zneužití nemoci (covid-19),” uvedl s tím, že nemoc on sám nezpochybňuje.

Občané by neměli propadat panice a měli by si zachovat zdravý rozum a klid. “To je mimo jiné podmínka fyzického zdraví,” říká režisér. “Musí to tou populací projít, musíme si na to zvyknout, naučit se s tím žít,” doplnil.

Podle Chauna čísla nakažených nejsou reálná. “Nesnižuji vážné případy. Ale je tady spoustu případů, kdy to jsou zanedbané zápaly plic, kdy není zavčas poskytnutá správná lečba. Dochází k celkové deformaci stavu a není dopřáváno sluchu odborníků, imunologů, lékařů nebo třeba datových analytiků,” uvedl.

Očekává, že s novou vládou přichází nový vítr a naděje do politiky. “Myslím, že tentokrát tam nejsou ryzí gauneři a prospěcháři. Možná se ukáže, že jsou trochu neumětelové, patlalové, ale to, čeho jsme byli svědky osm let v případě pana Babiše, vlády, považuji za nejtemnější a nejsmutnější kapitolu polistopadového vývoje a bude dlouho trvat než se tato chobotnice vytrhá z naší společnosti, aby mohla zase prosperovat a normálně fungovat,” dodal na závěr rozhovoru Chaun.

Poslechněte si celý rozhovor:


Zprávy - další články

Doporučujeme