Izrael slaví návrat k normálnímu životu: Lidé už popíjejí v barech a tančí na stolech

18. března 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: ČTK/Š Nir Alon via ZUMA Wire)

Izrael se vrací k normálnímu životu. Země již proočkovala oběma dávkami vakcín téměř polovinu obyvatelstva. Reprodukční číslo se propadlo na hodnotu 0,7, ubylo hospitalizovaných a obětí. Sice některá omezení zatím platí, ale lidé se mohou setkávat a nebo si jít zacvičit do fitka. Informoval o tom server Refresher.

Video a snímky, které obleťěly celý internet. V Izraeli oslavují návrat k normálnímu životu. Venku se lídé mohou scházet ve skupinkách po 50 osobách, uvnitř po 20 lidech. V obchodech sice stále platí opatření, která omezují počet osob na rozlohu prodejny. Také dvoumetrové rozestupy zůstávají zachovány. Přesto to obyvatelé Tel Avivu parádně rozjeli.

Na videu, které se objevilo na Twitteru, lidé sedí na zahrádce před barem, popíjejí, zpívají a tančí na stolech. Z příspěvku tak doslova srší vlna radosti a bezstarostnosti. Bohužel takto slavit podle serveru Refresher mohou jen ti, co se nechali očkovat a mají tzv. zelený pas. Díky němu se mohou v kinech nebo na kulturních akcích setkávat až tři stovky lidí uvnitř a pět set venku. Také restaurace mohou být zaplněny až ze 75 %.

Jeden snímek z Izraele sdílel i na svém Instagramu poslanec Dominik Feri (TOP 09). “V Izraeli se daří rychle očkovat (a ukazuje se, že vakcíny fungují ještě lépe než na papíře),” napsal k příspěvku poslanec. “Snad budeme v takové situaci brzy i u nás,” uvedl. Také dodal, že v Izraeli dostalo první dávku vakcíny už 60 procent obyvatelstva, zatímco u nás jen 7,6 procenta.

View this post on Instagram

A post shared by Dominik Feri (@choco_afro)

Na příspěvek mladého poslance lidé okamžitě reagovali. “Mně tolik lidí pohromadě přijde už jak totální scifi,” napsala jedna ze sledujících. “Jak film pro pamětníky,” dodal další. A co si o tom myslíte vy? Kdy budeme u nás takto oslavovat? Napište nám do komentářů na Facebooku!

Zprávy - další články

Doporučujeme