Jágr je v Česku a posílá vzkaz Hokejové rodině: Nechci, abyste viděli belhavého dědu, promluvil o problémech

31. ledna 2018·Zprávy·Redakce

Jaromír Jágr (Ilustrační foto)

Hokejový útočník Jaromír Jágr po příletu z Calgary a podpisu smlouvy s prvoligovým Kladnem upozornil na svém facebookovém profilu fanoušky, že v úvodních zápasech může hrát kvůli problémům s kolenem třeba jen jedno střídání. Odpoledne se chystal na vyšetření k fyzioterapeutovi Pavlu Kolářovi, které by mu mělo napovědět více o jeho stavu. Jágr doufá, že bude fit do play off první ligy.

“Problémem je, že mi před více než dvěma měsíci začalo otékat koleno. Nechtěl jsem jenom čekat, co se stane, takže jsem hrál dál, nechal jsem si z toho jenom vytahovat vodu. Ale možná se to tím hraním bohužel zhoršilo,” uvedl Jágr. “Noha se mi pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbý, zvlášť pro mě, když jsem měl hru založenou na osobních soubojích. Takže teď hlavně chci, aby mě prohlédnul Pavel Kolář.”

Za Kladno potřebuje odehrát minimálně 15 zápasů, aby případně mohl nastupovat i v baráži o extraligu. Pokud by se do sestavy nezařadil už v sobotu ve venkovním duelu s Benátkami nad Jizerou, nemuseli by Rytíři spoléhat na delší než čtyřzápasové série ve čtvrtfinále a semifinále play off první ligy.

“Stále věřím, že se nějakým způsobem dám dohromady, než se ve WSM lize začne hrát play off. Pro mě je teď trošku nepříjemný, že vzhledem k pravidlům musím odehrát patnáct zápasů,” uvedl Jágr. “Nikde není přesně napsáno, kolik minut musím odehrát. Může se stát, když nebudu moct hrát víc, že nastoupím zezačátku třeba jenom na jedno dvě střídání,” dodal.

Jágr se dnes na Letišti Václava Havla vyhnul médiím, klub s ním naplánoval tiskovou konferenci na čtvrteční dopoledne po tréninku Rytířů. Jágr napsal na facebooku pro svou “Hokejovou rodinu” vysvětlení, aby fanoušci nebyli zklamaní, pokud si kvůli němu kupují vstupenky. Ty mizí z předpodejů na zbývající duely Rytířů v základní části doma i venku, některé zápasy už jsou vyprodané.

“Strhnul se tady blázinec, který jsem ani nečekal. Každopádně všem lidem děkuju za zájem. Ale chci, aby ti, co už si lístek koupili nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou vypadá. Dnes odpoledne zajedu za profesorem Kolářem, protože pro mě je teď nejdůležitější, abych zjistil, jak na tom jsem. Jakým způsobem se budu léčit a jak dlouho to potrvá. Podle toho se rozhodnu,” napsal Jágr.

Za Calgary hrál naposledy 31. prosince proti Chicagu. “Nebyl jsem měsíc na ledě. Byl jsem se jenom jednou sklouznout. Dopředu tedy nemůžu říct, jak na tom budu. A nechci, aby potom lidi byli naštvaní, že si koupí lístek na starýho dědu a uvidí, jak tam bude belhat… Protože hlavní důvod, proč musím naskočit, je ten, abych měl odehraný zápas… Vše se samozřejmě může měnit ze dne na den,” podotkl Jágr.

Doufá, že mu vyšetření u docenta Koláře napoví. “Věřím, že zítra na tiskové konferenci v Kladně už budu vědět mnohem víc, protože s profesorem Kolářem určitě vymyslíme plán, jak dál. Že se dobereme k nějaké nejlepší cestě, o které budu informovat,” dodal Jágr.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme