Jak správně slévat těstoviny? Virální video ukazuje, že jste to nejspíš celý život dělali špatně

29. července 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Sociální síť TikTok nedávno zcela ovládlo video o tom, jak správně slévat těstoviny po uvaření. Zdánlivě jednoduchý úkol má totiž zjevně hned několik způsobů provedení. Jednoduchý trik si okamžitě vysloužil značnou popularitu. 

Na sociální síti TikTok se objevilo video, které mnohým lidem údajně zcela změnilo práci v kuchyni. Hlavní hvězdou byl překvapivě cedník. Jednoduchý nástroj, který řada z nás používá zcela bez přemýšlení.

Možná vás nikdy ani nenapadlo, že by se s cedníkem dalo pracovat i jinak. Muž pod přezdívkou real_ensee všem dokázal pravý opak a mnoha lidem tím zamotal hlavu.

Na videu nejprve slévá těstoviny tak, jak jste dost možná zvyklí to dělat i vy sami. Do jedné ruky uchopí cedník a vodu s těstovinami do něj z hrnce prostě vylije. To je ale podle něj špatný způsob.

Foto: TikTok @real_ensee

Muž poté ukáže, jak se to podle něj má dělat. Tvrdí, že právě k takovémuhle způsobu používání byl kulatý cedník navržen.

Cedníkem v hrnci přimáčkne těstoviny tak, aby nepadaly, a z hrnce nechá odtéct jen a pouze vodu. Tímto způsobem se vám už nikdy nestane, že vám některé těstoviny napadají do dřezu nebo jinam.

Foto: TikTok @real_ensee

Video si okamžitě získalo skoro půl milionu sdílení a řada lidí pěla na trik v komentářích chválu. “Rozhodně to budu od teď dělat takhle. Nechápu, že mě to nikdy nenapadlo,” zněl například jeden z nich.

Zprávy - další články

Doporučujeme